BLOG CK ÚSMEV

ZOBRAZIŤ TÁBORY

Ako sa orientovať v množstve ponúk ?


Začať vyberať už teraz ? Áno. Pokiaľ je ešte výber a na všetko sú  „first moment“ ceny ktoré sú často ešte nižšie ako „last minuty“ v lete ktoré napr. naša CK Úsmev na svoje zahraničné táborykurzy vôbec nedáva.
Takže ešte raz áno, vyberajte a nakupujte teraz.
Zažijete neuveriteľné
Postupne začnú Googel zahlcovať stovky táborov, landov a landii rôznej kvality. Ako teda vyberať ? každý má na to trochu iný názor. Už som raz písal o tom, že čo sa týka táborov vládne legislatívny chaos (tlačí sa mi slovo „bordel), že tábory môže organizovať aj majiteľ fekálneho vozidla. Nerozumie tomu ani toľko koľko materiálu s ktorým pracuje, ale keď si to „našije“ na ten správny zákon, tábor si samozrejme zorganizovať môže. Viem že preháňam, to bolo pre ilustráciu.
Nedávno som narazil na reklamu jednej z mnohých neziskoviek, ktorá na svojej stránke uvádza ako dôvod svojho vzniku fakt, že si ako rodičia občas potrebujú od detí oddýchnuť a tak organizujú víkendové tábory. Dôvod ako hrom. Každému idú občas deti na nervy-hlavne tie vlastné a chce sa ich na chvíľu zbaviť, ale len málokoho by to napadlo túto potrebu zhmotniť a inštitucionalizovať a už vôbec nie uvádzať ju ako hlavný motív vzniku spoločnosti ktorá sa má venovať deťom.
Tak to u nás je a o to ostražitejší treba byť.
Zeleninár, daňový poradca, účtovník, murár, reklamný agent, poskytovateľ drobného občerstvenia, predajca elektroniky, kamenár, prepravné služby, nákup a predaj tovaru v rozsahu voľnej živnosti a mnohé ďalšie a to všetko v jednom.
Nedalo mi to a tak som sa uvedenej firme pozrel na výpis z obchodného registra a v to čo som videl, som ani nedúfal. Prísahám, že neviem, či sa niečo zo širokého záberu týchto univerzálnych podnikateľov aspoň blížilo k táborom. Všetky tie činnosti ktoré som vymenoval a mnohé, mnohé ďalšie som našiel pod IČOm tohto nádejného organizátora. Záver si uz spraviíte sami, že ? Takže už viete o čo sa máte ako o ďalšie zaujímať keď hľadáte ten správny tábor pre svoje dieťa.
Pán Googel nabonzuje
Dnes sa dá vygoogliť aj to čom mal ja dnes na raňajky, tak to využite a googlite. Len na Googli najlepšie zistíte, kto sa za ktorým organizátorom skrýva, ako dlho fungujú atď. Možno nájdete recenzie alebo kritické články a celkom určite vygooglite ak mal organizátor v minulosti nejaký „prúser“. To tam bude rozmazané x-násobne. Nič nie je lepším zdrojom príspevkov a objektom záujmu ako cudzie nešťastie.
„Štábna kultúra“ veľa napovie
Veľa vám napovie aj prezentácia organizátora na internete. Úroveň a obsahová hodnota webu veľa napovedia o samotnom organizátorovi, aj o tom či to ako veľmi svoju prácu berie vážne a váži si klienta. Za socíku existoval pojem „štábna kultúra“.
Toto internetové sito rýchle oddelí „zrno od pliev“ a potom môžete lustrovať ďalej. Niektorí naši kolegovia prikladajú veľký význam „poisteniu CK proti insolventnosti“.  My aj keď si to tiež každý rok poctivo vybavujeme, považujeme to za úplne zbytočnú hlúposť a to hneď z dvoch dôvodov....
Poistenie proti insolventnosti
Vzniklo pôvodne preto, aby rôzne megacestovky, často nadnárodné, kde nik nevie kto je za nimi alebo dotyční sú v zahraničí alebo tam veľmi rýchle vedia zdrhnúť, aby takéto cestovky nevybrali od ľudí peniaze a nezdrhli. Alebo aby stovky ľudí nevyviezli do Afriky a nenechali ich tam.
Hrozí toto nám, smiešne malým detským cestovkám aj keď sa tvárime akokoľvek nabubralo ? Ani 30 minút Vám nepotrvá kým zistíte naše mená aj s adresami, menami priateľov atď., atď.
Ani vaše deti veľmi nemáme kde a ako nechať. Keby sme skrachovali práve v lete, tak vám deti zostanú nanajvýš na Duchonke a to by ste zvládli. Pokiaľ ide o zahraničné tábory, hotelom platíme zálohy už od zimy a v čase keď tam prichádzajú vaše deti, už je väčšina kapacít vyplatených. Keby sme neplatili podľa zmluvy, hotel nám deti jednoducho neubytuje a autobus ktorý jazdí kyvadlovo a teda tam už je, by deti doviezol naspäť.
Každý hrá podľa iných pravidiel
A preto je poistenie proti insolventnosti na prd (s prepáčením)
Druhý dôvod prečo je poistenie proti insolventnosti pre detské CK zbytočnosť je ten, že ho potrebujú len subjekty pôsobiace v cestovnom ruchu. Nemusia ho mať napr. skauti, rôzny dobrovoľníci údajne celoročne pracujúci s deťmi, ani športové kluby ktoré si to nazvú „sústredenie“, nemusia ho mať občianske zduženia údajne neziskové a ani spomínaný majiteľ fekálneho vozidla. Všetci uvedený ale v skutočnosti organizujú detské tábory a to bez akéhokoľvek právneho rámca a záruk. Ste chránení len proti nám, „nebezpečným“ a „zlým“ cestovným kanceláriam, ktoré ale paradoxne svoju prácu robia profesionálne, v právnych rámcoch, za svoju prácu si dovoľujú pýtať peniaze lebo všetci ostatní ľudia pracujú zadarmo ... Sú kontrolované každým kto si len spomenie a sú vďačným terčom hlavne médií pri sebemenšom, často len formálnom pochybení.
Pišta to umí
Vraví sa, že medzi športovcami sú tzv. „srdciari“. Asi sú v každej oblasti a odvetví. Aj medzi nami takého poznám. Spravím mu malú reklamu – volá Pišta (Štefan) Šušlík, je to ... siat ročné večné dieťa a dokonca je doktor pedagogiky. Vražedne dobrá kombinácia pre tábory.
Je zakladateľom viacerých agentúr, CK, landii a landov, doslova nám klonuje konkurenciu. Preto toto ho nemám rád. Ale dôležité je prečo ho mám rád. Preto, že robí srdcom a nielen pre zisk.  Len má smolu na spolupracovníkov, ale to už je iná – jeho kapitola. Pišta organizuje aj tábory pre záujmovo veľmi malé skupiny detí, čo nemôže byť komerčne zaujímavé ako napr. rybársky tábor alebo tohtoročnú novinku folkloristický tábor. Originálny nápad, ale myslím, že absolútny komerčný prepadák rovnako ako tábor pre rodičov s deťmi. Ach, ako rád by som sa mýlil ! Napriek tomu Pišta do toho ide ! Zorganizuje, skúša a chce vás nahovoriť na dobrú vec. Nechajte sa. Preto aj my ho chceme podporiť, a tak sme zaradili dva z uvedených táborov na Slovensku do ponuky aj my.
Spozornite, blížime sa k záveru
Áno, prihrievam si vlastnú polievočku a zároveň to myslím vážne a úprimne. Vyberajte z ponúk cestovných kancelárii ktoré majú väčšinou mnohoročné skúsenosti a dobrý rating ale nie do ponuky takých ktoré majú tábory len ako vedľajší produkt aby si napr. vyťažili autobusy. To je potom doslova agentúra zážitkov a dobrodružstiev... Pozrite si recenzie, ohlasy, minulosť a všetko čo som už uviedol. Ideálne je tiež, ak je aspoň jeden z majiteľov/konateľov pedagóg aj keď ani to samotné nie je záruka.
Záver a odpoveď ?
Keď Vám dieťa ochorie, pôjdete za samozvaným ľudovým liečiteľom alebo za pediatrom s dvomi atestáciami, dlhoročnou praxou a desiatkami odporúčaní ?

Reakcie

KONTAKTUJTE NÁS

0904 465 336
0904 465 336
KEDY PRACUJEME?
Deň Na telefóne E-mail
Pondelok 09.00 - 15.00 nonstop
Utorok 09.00 - 15.00 nonstop
Streda 09.00 - 15.00 nonstop
Štvrtok 09.00 - 15.00 nonstop
Piatok 09.00 - 15.00 nonstop

Letné tábory, jazykové pobyty a zájazdy

CK Úsmev ponúka detské tábory na Slovensku, tábory pre deti. Naše tábory to nie sú len niekoľko dní strávených bez rodičov, ale sú to dni plné bohatého programu. Letné tábory ponúkame s rôznym tématickým zameraním a štylizáciou ako napríklad tábor s koníkmi, rybársky tábor, akčný vojenský tábor, tanečný táborumelecké tábory, športový tábor, detské tábory s výučbou jazyka a mnoho ďalších. Najnovšími hitmy sú Kravmaga tábor a Parkour Camp.