BLOG CK ÚSMEV

ZOBRAZIŤ TÁBORY

Celé zle a neskoro !

Letné tábory, detské tábory, tábory v zahraničí, skautské tábory, jednoducho tábory nás sprevádzajú odjakživa, nie je to žiaden nový vynález. Napriek tomu sa kompetentní tvária, že je.
Už druhé pandemické leto sú všetci prekvapení, že deti chcú ísť to táborov a že rodičia detí chcú aby deti išli do táborov. Obzvlášť potom ako si celý rok išli doma vzájomne na nervy. Česť výnimkám, ktorým sa ospravedlňujem.
Výskyt nakazených už dlho síce pomaly, ale iste klesá, leto sa nezadržateľne blíži a kompetentní mlčia. Zvažujú, diskutujú, zasadajú a čas beží. Rodičia nevedia ako sa majú zariadiť, organizátori nevedia ako majú organizovať. Budú testy, nebudú ? Budú AG alebo PCR ? Kto ich zaplatí ? Ako sa budú kontrolovať ? Môžeme dieťa neprijať do tábora keď rodičia podpísali zmluvu ešte v čase keď podmienky neboli známe ? Atď, atď. A čas beží.
Polovica júna, t.j. dva týždne pred začiatkom prázdnin a dozvedáme sa prvé hmlisté úvahy ako by to MOHLO BYŤ !
Takže budú PCR testy, zaplatí ich štát (aspoň že tak), ale už je 21.jún a stále na to nie je pripravený objednávací systém. A ako je u nás, tradíciou, dá sa čakať, že keď to spustia, nebude to fungovať. Na Slovensku je to jednoducho tak.
Medzitým ma dostáva do šoku vyjadrenie pána ministra, že minulý rok patrili tábory medzi najväčšie ohniská nákazy, ktoré spôsobili druhú vlnu. Neviem odkiaľ čerpá informácie, ale my patríme medzi najväčších predajcov a organizátorov táborov, ale nemali sme nikde ani jedno pozitívne dieťa (myslím pozitívne na Covid) smiley
Až v posledný deň posledného turnusu sa objavil jeden bezpríznakový animátor. Kde boli teda tie ohniská ? Som si istý, že keby sa niekde objavilo len päť pozitívnych detí, naše senzáciechtivé média by si to nenechali ujsť.
Nekontrolovane a "na čestné slovo" (pretože nič iné nefungovalo) vyrazili státisíce ľudí do sveta na dovolenky (nič proti), ale na vine sú tábory !
Tento rok je oveľa menej nakazených, pomaly 2 mil. zaočkovaných a ideme deti testovať. Medzitým sa dozvedáme z médií „novinku“, že nielen testy, ale aj potvrdenie od lekára. To je potrebné odjakživa ! Ale treba ľudí zhnusiť a nas...ť najviac ako sa len dá. Ako sa vydávajú také potvrdenia a akú majú validitu, o tom by mohol byť jeden samostatný blog ...sad
Mám právo na svoj subjektívny názor a ten je, že to čo sa požaduje, sú zbytočné nezmysly. Tvrdia to aj niektorí odborníci. Ide asi hlavne o to aby mali niektorí alibi, keby k nám Covid predsa len prenikol. Keď už musia vydávať takéto opatrenia, bolo by fajn, keby to nerobili dva týždne pred začiatkom prázdnin. Som zvedavý, kto spustí tento rok tretiu vlnu, keď sú tábory tak perfektne zabezpečené.
Svojou šuchtavosťou vláda spôsobuje aj to, že ľudia nevedia čo sa bude od nich požadovať, čakajú a do táborov deti nehlásia. Tým, že deti nehlásia, tábory sa neobsadzujú dostatočným počtom a pretože nám zákon ukladá kedy najneskôr môžeme tábory zrušiť, musíme zrušiť aj mnohé tábory na ktorých už nejaké deti sú prihlásene. Tisíce miest sa totiž nedajú obsadiť za dva týždne. Neznalosť problemtiky, nezáujem, ignorácia, CELÉ ZLE !

Reakcie

KONTAKTUJTE NÁS

0904 465 336
0904 465 336
KEDY PRACUJEME?
Deň Na telefóne E-mail
Pondelok 09.00 - 15.00 nonstop
Utorok 09.00 - 15.00 nonstop
Streda 09.00 - 15.00 nonstop
Štvrtok 09.00 - 15.00 nonstop
Piatok 09.00 - 15.00 nonstop

Letné tábory, jazykové pobyty a zájazdy

CK Úsmev ponúka detské tábory na Slovensku, tábory pre deti. Naše tábory to nie sú len niekoľko dní strávených bez rodičov, ale sú to dni plné bohatého programu. Letné tábory ponúkame s rôznym tématickým zameraním a štylizáciou ako napríklad tábor s koníkmi, rybársky tábor, akčný vojenský tábor, tanečný táborumelecké tábory, športový tábor, detské tábory s výučbou jazyka a mnoho ďalších. Najnovšími hitmy sú Kravmaga tábor a Parkour Camp.